Pri nakupu (naročilu) kupec (naročnik) dovoli podjetju EVIS d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

EVIS d.o.o. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke uporabnikov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva. Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil in ponudb. V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, naslov za dostavo izdelkov (v kolikor je drugačen od stalnega ali začasnega prebivališča), telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Podjetje EVIS d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo. Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije. Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Stroški pakiranja in dostave

Pošta Slovenije za vsako plačilo poleg poštnine obračuna tudi provizijo za poslovanje z gotovino skladno s svojim cenikom (www.posta.si). Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in jih je kupec dolžan plačati Pošti Slovenije. Če Vas ob dostavi ni doma, vam pismonoša pusti obvestilo o prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni.

Naročene artikle lahko tudi osebno prevzamete v naši poslovalnici. V tem primeru seveda stroškov dostave ni. Dvig naročenih izdelkov lahko opravite po predhodnem dogovoru o želenem terminu dviga naročenega blaga na naslovu:

Tržaška cesta 37, 2000 Maribor.

Kupljene izdelke plačate po predračunu.

Poškodbe pri transportu

Kupec je pri prevzemu pošiljke dolžan pregledati njeno vsebnost. V primeru fizičnih poškodb pošiljke, v primeru da manjka njena vsebina in pošiljka kaže znake odprtja, je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) reklamirati pri dostavljalcu (Pošta Slovenija d.o.o.). Poškodovano pošiljko v nespremenjenem stanju odnesite na najbližjo pošto in izpolnite reklamacijski zapisnik. Prosimo, da o poškodbi pošiljke obvestite tudi naročniško službo spletne trgovine EVIS d.o.o.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-14 delovnih dni po prejemu vašega naročila. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. V primeru, da se s predlaganim dobavnim rokom ne bi strinjali, lahko prekličete naročilo oziroma od njega odstopite.

Spletno trgovino Varovalnisistemi.si (v nadaljevanju spletna trgovina) upravlja podjetje EVIS d.o.o. (v nadaljevanju podjetje).

Naročanje in cene

V spletni trgovini lahko poteka naročanje s klikom na gumb »dodaj v košarico« prek spletnega kataloga izdelkov ali po telefonu na številki      +386 40 373 933. Spletna trgovina kupca sproti obvešča o stanju naročila. Vse cene na straneh so navedene v evrih ter vsebujejo davek na dodano vrednost. V katalogu izdelkov so cene predstavljene kot »spletne cene«. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Postopek naročila in komunikacija s kupci potekata v slovenskem jeziku. Naročila in računi kupcev so shranjeni na sedežu podjetja ter kupcem dosegljivi preko pisnega zahtevka. Zahtevek za dvojnik lahko kupec v pisni obliki pošlje na naslov podjetja.

Načini plačila

Strošek dostave blaga se obračuna glede na končni znesek in izbrano možnost dostave v postopku naročila (glejte spodaj, razdelek Dostava in prevzem). Vsi stroški so jasno navedeni pred potrditvijo naročila s strani kupca in na računu.

Plačilo po povzetju:

Plačilo z gotovino ob prevzemu blaga na izbranem naslovu.

Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku:

Vrsta storitve
Cena z DDV
Vplačilo obrazca UPN (do 98,00 EUR) 1,05 €
Vplačilo obrazca UPN (do 98,00 do 501,00 EUR) 1,07 % vrednosti
Vplačilo obrazca UPN (nad 501,00 EUR) 5,36 €

Plačilo po predračunu:

plačilo po predračunu, ki ga podjetje izda ob naročilu kupca. Blago se odpremi šele po prilivu sredstev na transakcijski račun podjetja in se ne izdaja ob poslanem potrdilu kupca o izvedenem plačilu. Kupec pri plačilu po predračunu nima dodatnih stroškov.

Dostava in prevzem

Naročila izdelkov na zalogi, oddana do 12. ure, se običajno obdelajo in odpošljejo isti dan, najkasneje pa v treh (3) delovnih dneh. Naročila, oddana po 12. uri se običajno obdelajo in odpošljejo naslednji delovni dan, najkasneje pa v štirih (4) delovnih dneh. Dostava se vrši s pogodbenim partnerjem Pošto Slovenije. Stroški dostave se zaračunavajo glede na težo paketa po ceniku.

Zaloga

Spletna trgovina ob vsakem izdelku sporoči informativni podatek o stanju zaloge:

NA ZALOGI – izdelek bi moral biti na zalogi pri dobavitelju ali v skladišču podjetja.
MANJŠA ZALOGA – izdelek bi moral biti na zalogi pri dobavitelju, vendar v manjši količini, dobavljivost se potrdi ob naročilu ali povpraševanju
NI ZALOGE, PREVERITE – izdelka trenutno ni na zalogi, vendar se pričakuje naknadna dobava, rok dobave se potrdi ob naročilu ali povpraševanju.
OD __ DO __ DNI – dobava po naročilu v omenjenem časovnem obdobju. Podatki o zalogi se praviloma osvežujejo vsak dan in so redko starejši od 24 ur.

Garancija

Izdelki imajo garancijo proizvajalca ali uvoznika ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za servisno vzdrževanje in uveljavljanje garancije se kupec lahko obrne na najbližjega pooblaščenega serviserja. Ob uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki mora biti priložen vsakemu izdelku ali vsebovan na računu. Garancija velja ob upoštevanju pogojev navedenih na garancijskem listu in ob predloženi kopiji računa.

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je podjetje izrecno obljubilo ali oglaševalo, če je podjetje poslalo napačne izdelke, v napačni količini ali barvi, ali če blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila oziroma ponudbe. Reklamacija blaga je možna v časovnih rokih in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije kot to določa Zakon o varstvu potrošnikov. Preklic naročila in vračilo izdelkov. Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje v celoti vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu sporočila o odstopu. V kolikor je kupec blago že prejel, ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema blaga podjetju pisno sporoči, da želi blago vrniti. V petnajstih (15) dneh od pisnega sporočila mora kupec blago vrniti podjetju nepoškodovano, nerabljeno, v originalni embalaži in nespremenjeni količini. Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga. V primeru pošiljanja po pošti ali dostavni službi mora kupec izbrati storitev »s pazljivejšim ravnanjem« oz. ustrezno podobno storitev, ki dostavljavca zavezuje k pazljivejšemu ravnanju z izdelkom. Priporočljivo je tudi, da kupec pred vračilom naredi fotografsko dokumentacijo izdelka v izogib zapletom v primeru morebitnih poškodb pri dostavi. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu vrnjenega blaga; v primeru odprte ali poškodovane embalaže s strani kupca si podjetje pridržuje pravico, da zadrži do 10% kupnine.

Avtorske pravice

Vsa besedila na straneh in podstraneh domene cebelarski-center.si so last podjetja, njegovih partnerjev in dobaviteljev ter se jih brez izrecnega dovoljenja ne sme kopirati ali razmnoževati. Odveza odgovornosti deluje na način kataloške prodaje, podatki o zalogi so ustvarjeni s strani dobaviteljev izdelkov in so informativne narave. Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost kataloga izdelkov se lahko občasno zgodi, da se podatki o izdelkih, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno nespremenjeni nahajajo v spletni trgovini. V primeru naročila takih izdelkov podjetje kupca obvesti o spremembah in mu omogoči preklic naročila, zamenjavo naročenih izdelkov ali kakšno drugo dogovorjeno možnost. Vse slike so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti izdelkov. Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne trgovine. Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.